Koffie Breda

Wat is de beste oven voor de horeca?

Bij het kopen van een oven voor de horeca is het vanzelfsprekend dat je rekening zal willen houden met een aantal extra aandachtspunten in vergelijking met het kopen van een oven voor in je eigen woning. In eerste instantie spreekt het namelijk voor zich dat een horeca oven een veel grotere capaciteit moet kunnen verwerken. Dit is echter niet het enige. Daarnaast spreekt het voor zich dat een oven voor in de horeca ook veel intensiever wordt gebruikt. Dit betekent dat je dan ook altijd extra rekening zal willen houden met de levensduur waar het toestel in kwestie over beschikt. Hoe dan ook, wil jij graag ontdekken wat nu precies de meest optimale oven is om te kopen voor in de horeca? Je ontdekt er meteen alles over door je even te verdiepen in de informatie hier op deze pagina! 

Welke verschillende soorten horeca ovens bestaan er allemaal?

Bij het aanschaffen van een oven voor de horeca zal je, je in eerste instantie even willen verdiepen in de verschillende soorten ovens die er allemaal voorhanden zijn. Op het ogenblik dat je dit doet zal je kunnen vaststellen dat er best wat verschillende opties bestaan, namelijk:

  1. Een combinatie van een fornuis met oven; 
  2. Een convectieoven; 
  3. Een combinatie oven; 
  4. Een pizzaoven;

Voor welke horeca oven jij uiteindelijk zal kiezen is dus steeds afhankelijk van verschillende factoren. Eén van de eerste zaken waar je rekening mee zal moeten houden is uiteraard terug te vinden in het soort gerechten die je klaar moet maken. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er moet worden gekeken naar de hoeveelheid aan ruimte die beschikbaar is. Dit laatste mag je zeker niet onderschatten. Een horeca oven kan namelijk behoorlijk wat plaats in beslag nemen. Heb je slechts een kleine keuken beschikbaar met een kleine hoeveelheid aan ruimte die beschikbaar is voor je horeca oven? Dan kan het absoluut interessant zijn om te kiezen voor een zogenaamde combinatie oven. 

Op zoek naar een pizzaoven? Bekijk ze hier!

Waar rekening mee houden bij een horeca oven kopen?

De ene oven voor de horeca is absoluut de andere niet. Er zijn dan ook best een aantal zaken waar je aandacht aan zal willen besteden bij het kopen van een dergelijk toestel. De punten waar je beslist de nodige aandacht aan zal willen besteden zijn de volgende: 

  1. De omvang waar de horeca oven over moet beschikken; 
  2. Het vermogen waarover ze beschikt; 
  3. De afzuiging; 
  4. De wateraansluiting;

Dit laatste aandachtspunt lijkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het zeker niet. Voor verschillende soorten ovens die in de horeca worden gebruikt zoals bijvoorbeeld een stoom- of combi-oven geldt dat ze dienen te beschikken over een wateraansluiting om te kunnen functioneren. Dit niet alleen omwille van de stoomfunctie waar deze ovens over beschikken, maar ook vanwege de reinigingsfunctie waar ze doorgaans mee zijn uitgerust. Voordat je een oven voor de horeca koopt is het dan ook altijd belangrijk om even te controleren welke voorzieningen deze nodig heeft. Voor de genoemde ovens is het namelijk altijd noodzakelijk dat ze op een plaats worden neergezet waar een wateraansluiting zit.