wasdroger

Waar plaats je de wasdroger?

Dit is een vraag die niet vaak gesteld wordt. Vaak maar een keer en dat is wanneer je je wasdroger gaat plaatsen. Idealiter wil je de wasdroger in een washok of in ieder geval de plek waar ook de wasmachine staat. Niet voor iedereen is deze luxe weggelegd. Zeker niet wanneer je in het centrum van een grotere stad woont en een kleinere leefomgeving hebt. In veel gevallen heb je dan geen kamer over en dus ook geen washok of waskamer. 

Over het algemeen zien we dat de wasdroger in die gevallen in keukens geplaatst wordt. Het voordeel om de wasdroger in de keuken te plaatsen is vaak dat je hem in dat geval ook s’ nachts kan laten draaien. Als je er namelijk voor kiest om de wasdroger in de slaapkamer te zetten dan is dat geen optie. In sommige gevallen zit er niks anders op om de wasdroger gewoon overdag te laten draaien, omdat zelfs in keuken het geluid van de wasmachine te horen is. In de stad kan dit wellicht ook overlast veroorzaken voor de onder- en of onderburen. 

Als ervaringsdeskundige stellen wij wel voor om de wasdroger goed te stabiliseren. Hij moet stevig staan en het liefst ergens goed tussen zodat er niet teveel speling ontstaat. Wanneer het programma gedraaid wordt wil je namelijk dat hij zo min mogelijk geluid maak en je verminderd dat geluid door hem op 1 plek te laten in plaats van de trillingen toe te staan. In de keuken zou je dit bijvoorbeeld kunnen oplossen door de vaatwasser en/of wasmachine er naast te zetten.