Waar moet je aan denken bij het beginnen van een koffiezaak?

Een goed begin is het halve werk, zeker bij het openen van je eigen horecazaak. Wil je een koffiebar openen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen en wat je precies nodig hebt voor het openen van een koffiezaak? Het is natuurlijk logisch dat je een koffieautomaat voor het bedrijf aanschaft, maar waar moet je nog meer aan denken? Wat zijn dé essentiële zaken zijn die het succes van je koffiebar zullen garanderen? Wij hebben dé ultieme lijst samengesteld met alle zaken waar je rekening mee moet houden bij het openen van je eigen koffiebar. Zo zie je zeker niets over het hoofd.

Schrijf een businessplan

Denk er aan of je personeel in dienst wilt of niet. Naast alle werkzaamheden die komen kijken bij het starten bij je eigen bedrijf, zul je ook moeten voldoen aan de eisen van de overheid m.b.t. loonuitkeringen en doorbetalingen in verband met ziektes van werknemers. Het is hier handig om bij een opstart gebruik te maken van payroll. Het juridisch werkgeverschap wordt dan overgenomen door een payrollbedrijf en dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over de loonadministratie die komt kijken bij het starten van je eigen koffiezaak.

Doelgroep bepalen

De doelgroep van je koffiebar wordt sterk bepaald door de locatie. Richt jij je zich op studenten die vooral op zoek zijn naar een voordelig kopje koffie en wifi? Of wil je het type zaak worden waar jonge gezinnen overdag rustig een kopje koffie willen drinken en waar hun kinderen zich ook ongestoord kunnen vermaken? Of wil je juist een totaalbeleving creëren met unieke soorten koffie en koffiezetmethodes? 

Weet je nog niet precies welk koffiezetapparaat je wil aanschaffen of welke bonen je wil gaan gebruiken? Neem dan een kijkje op www.giocoffee.nl