Groente roerbakken; ideaal voor wie houdt van knapperige groenten!
Groenten bereiden kan natuurlijk op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor koken, grillen of stomen. Ook de oven biedt mogelijkheden tot het bereiden van groenten. Maar wokken of roerbakken is misschien nog wel de manier die de beste resultaten geeft. Groente roerbakken is, nadat je je groenten in kleine stukjes hebt gesneden, bovendien makkelijk en snel voor elkaar. Ideaal is natuurlijk dat je verschillende groenten hierbij eenvoudig kunt mixen. Bovendien blijven je groenten lekker knapperig wanneer ze zijn geroerbakt, als je er tenminste voor zorgt dat je ze niet te lang in de warme pan laat zitten. Bij het roerbakken of wokken van groenten blijven verder de vitamines van de groenten goed behouden. Toch een belangrijk aspect van het eten van groenten!
Waar rekening mee te houden bij het roerbakken van groenten?
Voor het wokken of roerbakken van groenten is het een grote pré als je gebruikmaakt van goede materialen. De juiste pan is misschien nog wel het belangrijkste. Je kunt grofweg kiezen uit drie soorten: pannen van gietijzer, pannen van plaatstaal en pannen met een anti-aanbaklaag. De laatste soort wordt waarschijnlijk het vaakst gebruikt. Belangrijk is, als je voor anti-aanbak kiest, dat je een houten of kunststoffen spatel gebruikt tijdens het roerbakken. Gebruik je spatels van hardere materialen, dan wordt de anti-aanbaklaag al snel aangetast. Verder hangt de keuze van je pan overigens ook af van de warmtebron die je thuis in je keuken hebt. Stel dus eerst vast of je een gasfornuis hebt of een elektrische inductiekookplaat. Niet elke pan is geschikt voor elke soort warmtebron. Let hier dus ook op wanneer je van plan bent een ingreep te doen aan je keuken. Stap je over van koken op gas naar elektrisch koken, dan houdt dat dus in dat je al je pannen moet controleren op geschiktheid voor je nieuwe kookplaat.