borrelhapjes

Geniet van een plankje vol overheerlijke borrelhapjes

Er is niets gezelliger dan een avondje borrelen met vrienden of familie. Zet je favoriete serie op, praat bij na elkaar een lange tijd niet te hebben gezien, of speel een leuk spel met z’n allen! Tijdens zo’n avond mag een plankje met lekkere borrelhapjes niet ontbreken. Op internet vind je tal van heerlijke recepten, die je eenvoudig zelf kunt bereiden. Een alternatief is het kopen van snacks, zoals nootjes, kleine blokjes kaas en bijvoorbeeld wat plakjes worst. Een stuk makkelijker dan het bereiden van de hapjes, maar wel minder leuk! Welke hapjes mogen niet ontbreken op jouw plankje?  

borrelhapjes

Makkelijk te bereiden borrelhapjes 

Er zijn een aantal klassieke borrelhapjes, die op vrijwel iedere verjaardag terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan de spiesjes met een zilveruitje, een cherrytomaat, een blokje kaas en wellicht wat komkommer. Deze spiesjes zijn in vijf tot tien minuten te bereiden en vallen vrijwel zeker in de smaak. Ook een gevulde zoete paprika met bijvoorbeeld wat roomkaas, gehakt, dille en verschillende kleuren paprika kan een makkelijk te bereiden hapje zijn. Houd er rekening mee, dat dit hapje warm geserveerd moet worden. Een derde optie is het bereiden van een toast met een stukje zalm en dille.  

Vegetarische hapjes voor bij de borrel

borrelhapjes

Op een borrelplank kiest men vrijwel altijd voor vlees of vis. Denk aan de stukjes worst, het gehakt in de gevulde paprika, de vis op een toastje, enzovoorts. Gelukkig zijn er ook voldoende ideeën te vinden voor een vegetarische borrelplank. Maak bijvoorbeeld balletjes van een aubergine, welke je kunt dippen in een pittige tomatensaus. Of wat te denken van een zelfgemaakte boerenkoolpesto? Heerlijk om je chips in te dippen! Niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens hartstikke gezond. Kijk eens op internet, om te zien welke hapjes je nog meer eenvoudig en snel zelf kunt bereiden voor een borrel.