Een restaurant bezoeken tijdens de pandemie? Het kan!
Sinds dat wereldwijd het coronavirus uitbrak is er heel wat veranderd. Iedereen merkt hier in meer of mindere mate iets van. In Nederland is de horecasector onevenredig hard geraakt door de maatregelen die werden getroffen om verspreid van het virus te voorkomen. Lange tijd moesten alle cafés en restaurants dicht. Later mochten ze onder restricties weer open. Geen makkelijke situatie alleszins. Nu restaurants dan toch weer open mogen, is het de vraag of consumenten ook weer gaan komen. Feit is dat het kabinet zegt dat het veilig is, mits men onderling afstand van elkaar bewaren. Ga er dus gerust op uit en steun de horeca in je eigen stad. Woon je bijvoorbeeld in het midden of westen van Brabant, ga dan eens een avondje uit eten in een restaurant in Tilburg.
Wat kan een restaurant doen om het veilig te houden?
Wat voor gasten geldt, geldt ook voor restaurants. Ze dienen zich te houden aan allerlei restricties, zelfs al ben je het er niet mee eens. Restaurants moeten bijvoorbeeld met reserveringen werken. Dit zodat men weet wie wanneer in het restaurant was. Mocht later blijken dat een besmet persoon in het restaurant was, dan kunnen mensen die met diegene in contact waren zich snel laten testen. Verder dienen restaurants hun tafels en stoelen zodanig neer te zetten, dat gasten afstand van elkaar bewaren. Tenslotte zou het toe te juichen zijn als op zichtbare plekken desinfectiemiddelen staan, zodat gasten altijd even hun handen kunnen ontsmetten.