illy koffie

De verschillende koffie merken

Als je langs de winkelschappen loopt, zie je een hoop verschillende koffiemerken. Hoe weet je als koffieliefhebber welke je moet kiezen? Hieronder vind je verschillende koffiemerken onder elkaar, plus de eigenschappen die deze koffiemerken speciaal maken. Van een oer-Hollands bakje Douwe Egberts, tot de echte Italiaanse espresso van Segafredo en Illy koffie.

illy koffie

Douwe Egberts

Douwe Egberts is misschien wel het bekendste koffiemerk van Nederland. Dikke kans dat jouw oma je ouders vroeger al roodmerk voorzette als jullie op zondag bij haar op visite gingen. Douwe Egberts bestaat al sinds 1753 en is begonnen vanuit een klein kruidenierswinkeltje. Dit koffiemerk is een echte oud-Hollandse klassieker.

Nespresso

Nespresso is meer dan een koffiemerk: het is een koffiezetsysteem, gemaakt door Nestlé. Je krijgt je espresso in de vorm van een capsule, die je in het bijpassende apparaat stopt. Handig voor koffiedrinkers die gemak net zo belangrijk vinden als smaak.

Max Havelaar

Vind jij het belangrijk dat je kopje koffie ook duurzaam en eerlijk geproduceerd is? Dan moet je bij Max Havelaar zijn. Met zijn Fairtrade koffie draagt Max Havelaar bij aan een eerlijk loon voor de koffieboeren die elke dag hard werken om de bonen voor jouw kopje koffie te verbouwen.

Starbucks

Wil jij het gevoel van die grote koffiebekers met je naam erop, maar dan gewoon bij jou thuis? Dan is de koffie van Starbucks iets voor jou. De Amerikaanse koffiegigant heeft koffiesoorten met verschillende brandingsprofielen, die ze Blonde, Medium en Dark noemen. Of je dus van mild of intens houdt, Starbucks heeft voor ieder wat wils.

Illy

Illy koffie – officieel Illycaffè – is een Italiaanse koffiebrander met wereldwijd succes. Illy maakt naast koffie ook espressomachines, die je vaak in cafés tegenkomt. Wie kent niet die kleine espressokopjes met het bekende rode logo? Illy koffie herken je aan een fluweelzachte, maar intense smaak. Echt Italiaans temperament!

Segafredo

Een originele, authentieke Italiaanse espresso. Daar staat Segafredo voor. Ze selecteren de koffiebonen zorgvuldig en branden ze op traditionele Venetiaanse wijze. Maar uiteraard gecombineerd met de modernste technieken! Zo krijgt Segafredo koffie die rijke smaak waar koffieliefhebbers zo blij van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *